SHOWKORPS WILHELMINA
 

Leerlingen
De jongste afdeling van Showkorps Wilhelmina is natuurlijk de leerlingen. Elk jaar zijn er weer enthousiaste kinderen die graag een instrument willen leren bespelen. Natuurlijk zijn zij van harte welkom bij Showkorps Wilhelmina!
Leerling-muzikanten
Vanaf 6 jaar is iedereen van harte welkom als leerling-blazer -of drummer bij Showkorps Wilhelmina!
Aan leerling-muzikanten wordt eenmaal in de week lesgegeven door een instructeur. In deze les worden de basisbeginselen van het blazen of drummen aangeleerd. Deze basisbeginselen zijn erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling als blazer of drummer. Tijdens deze lessen wordt vooral aandacht besteed aan:
• Houding (het bespelen van een instrument op de juiste manier);
• Lezen van muzieknoten;
• Marcheren (in de maat van de muziek lopen).
Als deze basistechnieken voldoende beheerst worden, mogen de leerlingen mee-oefenen met het leerlingenkorps.
Dit korps treedt nog niet op, maar leert de marsen die het Jeugd Showkorps speelt, zodat ze goed voorbereid worden.
Wanneer de leerlingen voldoende kennis hebben en het blazen of drummen goed beheersen, mogen ze voorspelen bij de instructie van het Jeugdshowkorps. Wanneer blijkt dat de leerlingen over genoeg kwaliteit beschikken, mogen zij over naar het Jeugdshowkorps. Met dit korps lopen zij bij diverse gelegenheid op straat en ze studeren een show in, die wordt gepresenteerd op diverse taptoes door het hele land.
Wil jij graag het Jeugdshowkorps komen versterken, een keer bij een repetitie komen kijken of gewoon wat meer informatie? Het jeugdkorps oefent op donderdagavond van 18:30u t/m 19:30u in Dorpshuis De Bolderik in Sleeuwijk.

E-mailen
Map
Info
Instagram