Showkorps Wilhelmina     
 

Nieuws 

Sjors Creatief
Afgelopen weken hebben 5 leeuwtjes meegedaan met SjorsCreatief,
zij hebben samen muziek leren maken en zijn
begonnen met het leren bespelen van een instrument. Zo hadden we leeuwtjes op trompet, saxofoon en trommel. Donderdag 7 dec. brachten zij hun ingestudeerde nummer ten gehore aan papa's, mama's, ooms, tantes, opa's en oma's. Zij hebben erg hun best gedaan op Sinterklaas Kapoentje! Erg Leuk!
Hopelijk zien we al deze leeuwtjes snel terug bij ons Jeugdkorps!

Vacature dirigent Stageband
Stageband Wilhelmina is een onderdeel van Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk. Deze dorpsvereniging kent een rijke historie en is reeds 125 jaar sterk vertegenwoordigd in onze gemeenschap.

Wilhelmina bestaat uit een drietal onderdelen: Showkorps, Jeugdorkest en Stageband. De Stageband is opgericht na het 120-jarig jubileum en heeft na vijf jaar een solide basis. De groep bestaat veelal uit oud-leden van het showkorps en mensen die er voor kiezen om zittend muziek te maken. Met een twintigtal muzikanten maken we bij voorkeur lichte populaire en herkenbare muziek uit o.a. musicals en hitparade afgewisseld met een goede mars.

Per direct zijn wij op zoek naar een dirigent die de Stageband naar een nieuw niveau van muziek maken kan brengen. De huidige bezetting biedt genoeg mogelijkheden, maar we zijn op zoek naar uitbreiding met andere instrumenten en zang. Plezier in muziek maken staat daarbij voorop waarbij we streven naar een “eigen” repertoire en sound.
De huidige bezetting; Trompet 6x, Altsax 3x, Tenorsax 2x, Euphonium 3x, Trombone 3x, Bas 2x, Slagwerk 2x.

Wij repeteren eens per 14 dagen op donderdagavond. In de voorbereiding naar optredens toe worden extra repetities ingepland op donderdagavond.

Profielschets dirigent Stageband Wilhelmina:
• Is in bezit van HaFaBra directie of vergelijkbaar niveau.
• Kan met een natuurlijk overwicht muzikaal leiding geven aan het orkest.
• Heeft goede didactische als ook sociale vaardigheden.
• Is een verenigingsmens.
• Heeft een uitgebreide repertoirekennis en kan deze toepassen om tot een repertoirekeuze te komen die past bij het orkest, de muzikale kwaliteiten van afzonderlijke leden en een gevarieerd publiek.
• Is in staat en bereid om arrangementen op basis van kwaliteitsverschillen en bezetting aan te passen.
• Is inventief en vindt het een uitdaging om nieuwe (muzikale) wegen te bewandelen.
• Inspireert en motiveert met zijn/haar muzikale kwaliteiten.
• Is creatief, vernieuwend, enthousiast en stimulerend, maar heeft ook respect voor de verscheidenheid van de individuele leden.
• Zorgt voor een prettige sfeer op de repetitie. Combineert discipline met flexibiliteit, dynamiek, spontaniteit en humor.
• Stimuleert de individuele groei van muzikanten, maar altijd vanuit een respectvolle benadering.
• Kan meedenken over muzikale groei de Stageband.
• Plant daar waar nodig sectierepetities en begeleidt deze.
• Is in staat goed samen te werken met de muziekcommissie en stagebandcommissie.
• Is beschikbaar op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Is hiermee je interesse gewekt? Stuur snel je motivatie + CV naar  secretariaat@showkorps-wilhelmina.nl

SjorsCreatief & het Jeugdkorps  

Wat?
De leeuw is hét symbool van Showkorps Wilhelmina, en wij zoeken nieuwe leeuwtjes! Kom muziek maken bij Jeugdkorps Wilhelmina en ervaar hoe leuk dat is! En dat voor maar €2.50 per les! In de eerste les maak je kennis met de instrumenten en kies je een instrument waar je de komende weken mee aan de slag wil gaan. Ben jij een sierlijk leeuwtje (trompet en saxofoon) of juist meer een rammende leeuw (slagwerk)? In les 2 en 3 ga je in groepsverband met een docent aan de slag om te leren spelen op het instrument zodat je in les 4 al samen met het Jeugdkorps kan spelen! Daarna volgt meteen je eerste optreden! Vind je het leuk? Dan kan je er voor kiezen om op les te gaan om zo een echte leeuw te worden!
Wanneer?
16 november 2023 van 16:30 tot 17:30 uur
23 november 2023 van 16:00 tot 17:30 uur
30 november 2023 van 16:00 tot 17:30 uur
7 december 2023 van 19:00 tot 20:00 uur

Aanmelden kan hier 
https://https://www.sportcoachaltena.nl/activiteit/383474/muziek


SHOWKORPS WILHELMINA IS JARIG!

Showkorps Wilhelmina bestaat sinds 14 augustus precies 125 jaar en dat vieren we met nieuwe logo's voor alle onderdelen van onze vereniging! 

 Nieuwe hoofdsponsor Showkorps Wilhelmina

Tijdens het dinerconcert hebben we bekend kunnen maken dat Showkorps Wilhelmina een nieuwe
hoofdsponsor heeft:
De Haan Zonwering uit Sleeuwijk.
https://www.dehaan-zonwering.nl

Wim en Marjolein de Haan hebben zich bij het bestuur gemeld om hoofdsponsor van onze vereniging te worden. Zij hebben zich aan Showkorps Wilhelmina verbonden.
Wij zijn trots en blij met De Haan Zonwering als nieuwe hoofdsponsor van Showkorps Wilhelmina!


 

Trompettisten gezocht!!

Word jij ons nieuwe lid? Pas jij bij ons? Ontdek het hier!
Ik houd van:
- Uitdagende repetities
- Gezellig borrelen na de repetitie
- Optreden in binnen-, en buitenland
- Het verenigingsleven
- activiteiten zoals kamp, repetitieweekend en pubquizen
- Heul veul Brabantse gezelligheid
Speel jij graag trompet of es-cornet? Houd je van gezelligheid, leuke optredens en serieus met muziek bezig zijn?
Uiteraard zijn niet alleen tormpettisten welkom, maar iedereen!
Kom dan snel eens een keer kijken bij ons!
We oefenen op donderdagavond in Dorpshuis de Bolderik in Sleeuwijk, van 20:00u tot 22:00u.
TOT DONDERDAG!

 


Nieuwe instructeurs Slagwerk Jeugdkorps en Slagwerk Showkorps


Onlangs hebben de leerlingen van het slagwerk kennis gemaakt met hun nieuwe docent: Ruben Romijn. Met zijn aanvulling is het instructieteam van de jeugd weer compleet! Wij wensen hem veel succes en plezier!‘Mijn naam is Ruben Romijn. Ik ben sinds kort woonachtig in Veen, maar geboren en getogen in het aangrenzende Andel. En inmiddels 30 jaren jong. Ik ben opgeleid als drummer in de lichte muziek aan het conservatorium van Tilburg, waar ik in 2016 afstudeerde. Sinds 2014 ben ik begonnen met drumles geven aan zowel beginners als gevorderden. Ik doe dat nog altijd met veel plezier, op verschillende locaties: Altena, Gorinchem, Dordrecht en nu dus ook Sleeuwijk. Daarnaast ben ik werkzaam als uitvoerend muzikant en freelance illustrator.

Ondanks dat de geïmproviseerde muziek en de showkorpswereld in de praktijk wat van elkaar verschillen, verwacht ik dat mijn inburgering niet lang zal duren. Er zijn namelijk genoeg overeenkomsten tussen beide culturen: verbinding door samenspel, de taal en theorie van de muziek, de drumrudiments en de techniek. Daarnaast heb ik als invaller bij diverse brassbands, fanfares en slagwerkgroepen al van het verenigingsleven geproefd.

Kortom: ik hoop met wat bekkens en trommels minder de jeugd een goede basis mee te geven.
Ik heb veel zin in de nieuwe uitdaging en zie uit naar mijn samenwerking met o.a. Sabine!’


Ed van Kommer, onze nieuwe slagwerkinstructeur, is al een aantal weken actief binnen onze vereniging. Graag stellen wij hem aan je voor.

Ed van Kommer woont samen met zijn vrouw Natalie en 2 kinderen in Wijk bij Duurstede. Ed is werkzaam als slagwerker bij de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" (KMK-JWF)
Hij kijkt uit naar zijn samenwerking met Gerd en Pim en heeft ook erg veel zin om te werken met het Showkorps. Ed is er van overtuigd dat we een leuke tijd tegemoet gaan!

Wij zijn als vereniging erg blij om hem te kunnen toevoegen aan ons instructieteam en wensen hem heel veel plezier en succes bij Showkorps Wilhelmina!Altena StreekFestival - Optreden Jeugdkorps 

Zaterdag 15 oktober heeft ons Jeugdkorps een leuk optreden verzorgd bij het Altena StreekFestival. Onder leiding van hun dirigente Sabine Bakker speelde zij o.a. Dance Monkey, Suzan & Freek, Tarzan en Happy. 
Open repetitie Showkorps

Altijd al eens mee willen spelen met het Showkorps? Dat kan! Donderdag 20 oktober houden wij een open repetitie avond, meld je nu aan via  Open repetitie  en dan zien we je daar!Na 3 jaar van afwezigheid is het zaterdag 17 september eindelijk weer zover.

🎼TAPTOE SLEEUWIJK
Graag nodigen wij je uit voor een muzikale avond, vol show en entertainment. Tot dan!

Locatie: Park aan de Notenlaan
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Gratis


Nieuws


Terug naar overzicht

29-05-2022

Vacature Slagwerkinstructeur

Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk heeft per september 2022 een vacature voor een enthousiaste, doelgerichte en ambitieuze slagwerkinstructeur. Showkorps Wilhelmina bestaat op dit moment uit een jeugdkorps, SW3 en het showkorps.


Het showkorps is op zoek naar een slagwerkinstructeur die een frisse wind door de slagwerksectie kan laten waaien. Onder leiding van diverse dirigenten heeft het showkorps al vele goede resultaten heeft behaald. In 2009 werden wij wereldkampioen in de First Division Showband Style tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens de marswedstrijden in Kerkrade behaalden wij in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017 een gouden medaille.


Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de nieuwe show 'Club 27, An Artist's Life'. In deze show klinkt muziek van bekende artiesten die horen bij de club van 27. Een mysterieus begrip omdat zij op 27-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige verruilden.


Het showkorps is een graag geziene gast tijdens taptoes en streetparades in binnen- en buitenland. Tevens levert het korps hun bijdrage o.a. tijdens Koningsdag en aan de 4 mei-viering in de gemeente. De slagwerkgroep bestaat momenteel uit tien leden die na een repetitie ook graag met elkaar een drankje doen aan de bar.


Wij zoeken iemand die:

in het bezit is van een conservatoriumopleiding slagwerk of over een aantoonbaar vermogen beschikt
affiniteit heeft met de mars- en showsector
enthousiast, actief en betrokken is bij de vereniging
elke donderdagavond de slagwerkrepetitie leidt en eventueel de leerlingen begeleid naar hun A-examen
mee wil denken over nieuwe muziek en de te volgen koersen
goed kan beginnen met niveau verschillen tussen instrumenten, iedereen op zijn/haar niveau kan stimuleren en het niveau weet te beginnen.
Wij bieden:

een actieve vereniging met Brabantse gezelligheid
een afwisselend muzikaal en showtechnisch programma
diverse mars- en showmuziek op eerste divisie-niveau
veel ruimte voor initiatief
een passende vergoeding


Het showkorps herhaalt elke donderdagavond van 20.10 tot 22.10 uur in dorpshuis De Bolderik in Sleeuwijk. vooraf vinden vanaf 18:00 uur de lessen van onze leerlingen plaats. Een beschikbaarheid op de donderdagavond is dus een pré.


Ben jij de persoon die wij zoeken?

Stuur voor 1 oktober 2022 een motivatiebrief en CV naar: secretariaat@showkorps-wilhelmina.nl

Kijk voor meer informatie op onze Facebook of Instagrampagina, of op ons Youtube kanaal. Een aantal kandidaten uitgenodigd voor een selectie zal worden gevolgd er een ronde met proefdirecties volgt. Deze vindt bij voorkeur op de dinsdagavond plaats in verband met onze voorbereiding op het WMC 2022.

 ER5A6299.jpg


Terug naar overzicht E-mailen
Map
Info
Instagram